Ivan Bassols

Fotògraf i Realitzador de vídeo (Barcelona, 1972)

A l'any 2010 canvia el seu rol professional del sector del disseny mecànic a l'audiovisual reprenent estudis de fotografia digital i vídeo, i s'hi dedicarà professionalment a partir de l'any 2012, mantenint la formació i la xarxa de partners com a pilar bàsic d'aquest nou periode professional.

Tant en l'àmbit de la realització/muntatge per a clients propis com en el paper de muntador/ajudant de muntatge per a projectes de tercers, principalment es dedica a l'àmbit corporatiu (branding, processos productius, fires de mostres, meetings , entrevistes corporatives, conferències).

També realitza treballs tant en vídeo com de foto per a premsa especialitzada i premsa generalista (fotografia de catàleg, reportatge i retrat) i altres projectes com registres d'esdeveniments artístics (teatre i música) de grups o col·lectius tant professionals com semi-professionals.

Des de l'any 2015 és col.laborador actiu de l'associació Telenoika, dedicada a l'estudi i experimentació audiovisual (mapping, dmx, vjing, live coding, live cinema, instal·lacions immersives).

Anys 2018 i 2019 feines puntuals com a càmera suplent de l'ICEC (Institut Català d'Empreses Culturals).

Paral·lelament a l'àmbit corporatiu, actualment està en procés de gravació d'un primer projecte documental per encàrrec i en fase de muntatge d'un petit documental autoproduït conjuntament amb altres freelance de l'àmbit periodístic i de la postproducció de so.

...

Formació principal:

Estudis de FP-2 - Delineació Industrial a L'Escola del Clot (Bcn), 1986-1991 i Posteriorment de Delineació de la Construcció al Cifo Santa Coloma (900 h.), 1993-1994

Estudis de Fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) amb especializació en fotoperiodisme i fotografia de viatges, 1997-2001

Estudis de preimpresió (370 h.), 2010-11, Escola Antoni Algueró

Estudis de realizació de vídeo, edició, postproducció i correcció de color. Retoc digital de la imatge, videomapping (1200 h.) 2012-15, Cifo l'Hospitalet.

...

Programari informàtic d'ús regular (a nivell avançat):
Photoshop, ACR, fcpx, premiere, DaVinci resolve, Autocad (disseny mecànic i arquitectònic)

Programari d'ús regular (a nivell mitjà):
After Effects: grafismes de complexitat mitjana i composició digital, Solidworks (disseny mecànic 3d paramètric)

Sofwtare d'ús puntual (nivell usuari no professional)
Illustrator, Indesign, wordpress (frontpage) i programari d'office

Usuari de Mac i PC, xarxes socials i internet en general

...

idiomes:
Català-Espanyol (bilingüe)
Italià (B2 - C1)
Anglès (B1)