L’Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya s’adhereix a Actua Cultura, la plataforma creada per reclamar que s’assigni a la cultura un 2% del pressupost de la Generalitat. La iniciativa està impulsada per associacions d’empreses i professionals dels cinc sectors de la cultura (editorial, arts escèniques, música, arts visuals i audiovisual) i està oberta a totes les persones i col·lectius que s’hi dediquen.

Des del 2009 el pressupost de Cultura de la Generalitat s’ha reduït en un 50% i aquesta davallada s’ha traduït en la desaparició de línies d’ajut a la promoció, creació i producció cultural. Al mateix temps, s’ha retallat en infraestructures culturals públiques, que juntament amb el sector privat són una eina potent de creació de públics. La xifra que es reclama, el 2%, correspon a la xifra mínima per tenir una cultura digna, responent a la mitjana de països de la Unió Europea. La despesa en cultura per habitant segons dades de la Generalitat i l’Eurostat és de 30€ l’any a Catalunya. A Portugal són 158€, a Polònia 146€, a França 476€ i a Dinamarca 880€.

Demanem:

  1. L’increment del pressupost de Cultura de la Generalitat del 2% en aquesta legislatura.
  2. Regulació de polítiques de planificació cultural que activin el consum cultural i la creació de públics de la cultura.

 

Acte de presentació:
El proper dilluns 9 de març es convoca un acte a les 16:00h de la tarda a la Plaça del Rei de Barcelona per reivindicar el 2% del pressupost.